close

12 Δεκεμβρίου 2019, στο πατρικό μου σπίτι.

Η μητέρα μου κι εγώ δουλεύουμε ασταμάτητα στο σαλόνι. Κουτιά, σακούλες, χαρτιά, καρτελάκια, τετράδια και στη μέση ο υπολογιστής. Ουφ. Επικρατεί ένα χάος κι εγώ αρχίζω να αποσυντονίζομαι. Έχω αυτό το γαργαλητό στο στομάχι που σε λίγο θα γίνει κόμπος. Ναι, έχω άγχος. Κάθε φορά που ξεκινάω κάτι καινούργιο έχω αγωνία. Άραγε θα αρέσει; Θα πάει καλά; Θα βγει ωραίο; Ξεροκαταπίνω. Βλέπω τη μητέρα μου ήρεμη και χαμογελαστή. Μα πώς το καταφέρνει πάντα αυτό; Εγώ να πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό και εκείνη με την ηρεμία και τη γλύκα της να βρίσκει πάντα λύσεις; Βέβαια, εδώ δεν μιλάμε για μία “κουταλιά νερό” αλλά για ολόκληρο αχαρτογράφητο ωκεανό. Βλέπεις, εντελώς ξαφνικά, το καλοκαίρι του 2019 αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση, τον Σεπτέμβριο γέννησα την κόρη μου και τον Δεκέμβριο -μετά από μόλις 3 μήνες- ήμουν έτοιμη να λανσάρω το προσωπικό μου Eshop με χειροποίητα κοσμήματα.  

Κάθομαι στον καναπέ και κλείνω τα μάτια μου για να αποφορτιστώ. Ή και για να κοιμηθώ δέκα λεπτάκια, μιας που δουλεύουμε νυχθημερόν για να προλάβουμε. Βάλε και τα δύο μωρά στο σπίτι. (Η μικρή τότε ήταν 2,5 μηνών και ο Σάββας 1,5 ετών.) Και κάπου εκεί αρχίζω να σκέφτομαι “Μα πώς θα καταφέρω να τα συνδυάσω όλα, τί πάω να ξεκινήσω στα καλά καθούμενα” -φαντάσου να ήξερα πως θα ερχόταν και η πανδημία! 

Η μανούλα μου που είναι αληθινή “μανούλα” στην οργάνωση και αρχειοθέτηση, αλλά και στο να καθησυχάζει τους πάντες γύρω της, με κοιτάζει και μου λέει “Μην ανησυχείς παιδί μου, έχω δει τη σειρά με την Jane Fonda που άνοιξε με τη φίλη της ένα Eshop. Δεν είναι δύσκολο. Θα τα καταφέρουμε.” Γελάει. Την αγαπώ. Αυτή είναι η μανούλα μου. Πάντα δυνατή, πάντα βράχος δίπλα σε όλους μας.

Με παίρνει τηλέφωνο ο προγραμματιστής. Είναι όλα έτοιμα. Σε λίγα λεπτά θα είμαστε στον αέρα. Αυτό ήταν. Ποιος να το φανταστεί πως έτσι ξαφνικά -και κάπως ερασιτεχνικά θα έλεγε κανείς- θα ξεκινούσα τη δική μου επιχείρηση. Εκείνη τη στιγμή έρχεται και ο μπαμπάς. Μας κοιτάζει περήφανος αλλά δεν λέει τίποτα. Η ματιά του εκπέμπει σιγουριά. “Μην ανησυχείς, προχώρα, μπορείς. Πιστεύω σε εσένα.” 

Παίρνω μια βαθιά ανάσα.

Ωραία.

Με ομάδα τους γονείς μου και με προσωρινό γραφείο το σαλόνι του σπιτιού, το Eshop βγαίνει στον αέρα. Η συγκίνησή μας είναι τεράστια. Ένα δημιούργημα που φτιάχτηκε εξολοκλήρου με τα χέρια μας, με την αγάπη μας. Από το μηδέν. Έχει πάρει σάρκα και οστά. 

“Ντιν” έρχεται η πρώτη παραγγελία. Φυσικά και έχω ενεργοποιήσει τα notifications στο κινητό μου. 

“Ντιν”

“Ντιν”

“Ντιν”

“Ντιν”

“Ντιν”

“ΝΤΙΝ”

“ΝΤΙΝ”

“ΝΤΙΝ”

“ΝΤΙΙΙΙΝ”

“ΝΤΙΝΝΝΝΝΝΝΝ”

“ΝΤΙΙΙΙΝΝΝΝΝΝΝ”

 

Και να που πέρασε ένας χρόνος. Το γραφείο μας δεν είναι πια στο σαλόνι του σπιτιού αλλά έχει μεταφερθεί σε ένα υπέροχο ψηλοτάβανο κτήριο, έχουμε προσλάβει ανθρώπους για να μπορούμε να πετυχαίνουμε την καθημερινή καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Έχουμε μεγαλώσει. Και θα συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Έχουμε μάθει. Και θα συνεχίζουμε να μαθαίνουμε. 

 

 

Χρόνια μας πολλά λοιπόν! Ένας χρόνος μαζί!

Η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να το γιορτάσουμε, όμως σας υπόσχομαι, Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος πως του χρόνου θα το γιορτάσουμε παρέα. Όλοι μαζί. Γιατί την τούρτα πρέπει εσείς να τη σβήσετε, όχι εγώ. Εσείς είστε το www.doukissanomikou.com

Κλείνοντας, αυτό που θέλω να πω είναι πως τελικά να που πρέπει να ακούς τη φωνούλα που έχεις μέσα σου. Συνήθως μιλάει ψιθυριστά και ό,τι έχει να πει το λέει μόνο μία φορά. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Οπωσδήποτε θα πρέπει να βρεις συμμάχους, συνοδοιπόρους. Μόνο έτσι γίνεσαι… “doer”. Να μην είσαι μόνο “dreamer”. Μην περιμένεις να νιώσεις έτοιμος. Εάν είσαι υπεύθυνος και έχεις και φιλότιμο ποτέ δεν θα νιώσεις 100% έτοιμος. Πάντα θα θέλεις να τελειοποιήσεις κάτι. Μην φοβάσαι την αποτυχία. Δεν υπάρχει αποτυχία, μόνο λάθη που γίνονται μαθήματα. Μην απογοητεύεσαι. Κάνε λίγη ακόμη υπομονή. Ξέρω πως είναι δύσκολο. Πολύ. Αλλά θα περάσει όλο αυτό που ζούμε. Που θα πάει, θα περάσει. Και θα βγούμε δυνατότεροι μέσα από αυτό. Γιατί θα τα έχουμε καταφέρει. Θα τα καταφέρουμε. Θα το δεις. 

Σε αγαπώ. Σας αγαπώ.

Δούκισσα

 

Υ.Γ. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω σήμερα είναι διαγωνισμός με δώρα για να το γιορτάσουμε λίγο… Μπείτε στον λογαριασμό μου στο Instagram και καλή επιτυχία!

 

Προϊόντα σε αυτό το άρθρο

Bright Eye Necklace

55.00€
SOLD OUT

Σχετικά άρθρα

Για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθετε περισσότερα