close

Εσύ έχεις ακόμη αυτό το σφίξιμο στο στομάχι σου; Εγώ ναι. Πότε λες να περάσει; Δεν έχω ιδέα. Στο χέρι μας είναι.

Εντάξει, η πανδημία -και οι συνέπειες της- δεν είναι ακριβώς «του χεριού μας». Αγγίζουν όλο τον πλανήτη. Ο τρόπος όμως που θα σταθεί ο καθένας μας ξεχωριστά απέναντι σε όλα τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν, ναι, είναι στο χέρι μας. Το πώς θα επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα περίεργα, δύσκολα, πιεστικά, αγχωτικά που μας συμβαίνουν, θα επηρεάσει την καινούργια μας ζωή από εδώ και πέρα. 

Η εύκολη λύση σε όλα τα προβλήματα είναι να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Να παραιτηθούμε. Από την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις, τους στόχους, τα όνειρα, τη ζωή. Η άλλη λύση είναι να επιμείνουμε. Να προσπαθήσουμε, να ανακαλύψουμε νέες πηγές -ανεξάντλητης- ενέργειας. Να συγκεντρωθούμε σε όλα όσα θελουμε να καταφέρουμε. Να μην αφήσουμε το φόβο να μας κρατήσει πίσω. Ή μάλλον κάτω. Στα πατώματα. Αλλά να σταθούμε δυναμικά μπροστά του και να τον κοιτάξουμε κατάματα. «Είναι οκ να μην είσαι οκ». Είναι οκ να φοβάσαι. Αλλά τι κάνεις εσύ γι’αυτό;

Εγώ κάθε φορά που φοβάμαι, τολμάω κάτι καινούργιο. Έτσι αντιμετωπίζω τον φόβο. «Βγάζω νύχια», γίνομαι πιο δυνατή από αυτόν. Δεν τον αφήνω να με ρίξει. Εντάξει, με ρίχνει. Αλλά μετά σηκώνομαι, ανασκουμπώνομαι, ξεφυσάω και προχωράω δυνατά. Δεν είναι πάντα εύκολο. Για να είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Έχοντας όμως την οικογένεια μου στο πλευρό μου παίρνω δύναμη. Κάθε φορά ψάχνω και κάτι καινούργιο που μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να με εμπνεύσει. Μπορεί να είναι η αυτοβιογραφία ενός αυτοδημιούργητου και σπουδαίου ανθρώπου, μία ταινία, ένα ιντερνετικό σεμινάριο ή απλώς ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Ή η απεραντοσύνη της θάλασσας. Ναι, γιατί ξέρεις τι με ηρεμεί τρομερά; Το μπλε. Οτιδήποτε μπλε δρα θεραπευτικά στη ψυχή μου.

Γιατί μπλε;

Γιατί μπλε είναι ο ουρανός , μπλε είναι και η θάλασσα. Μπλε είναι το ελληνικό καλοκαίρι. Μπλε είναι η πέτρα που μας προστατεύει από το «κακό μάτι» και μπλε είναι το χρώμα που λατρεύει ο γιος μου. Μπλε φοράω κι εγώ πάντα σε κάποια σημαντική μου εμφάνιση. Μπλε είναι τα Στρουμφάκια αλλά και το baby shark doo doo doo doo. Πέρα από την πλάκα, το μπλε είναι το χρώμα της γαλήνης, της αρμονίας και της ηρεμίας. Της εμπιστοσύνης και της ασφαλείας. 

Σκέφτηκα λοιπόν πως θέλω να βγάλω κάποιο κόσμημα με μπλε πέτρα. Και ο καλύτερος συνδυασμός που βρήκα είναι η μπλε opal (οπάλιος) πέτρα. Η συγκεκριμένη ημιπολύτιμη πέτρα έχει τη δύναμη της χαλάρωσης, μπορεί να αφαιρέσει οποιαδήποτε ένταση, στρες και φόβο(!) από το μυαλό και τη ψυχή και συνεπώς σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα. Επίσης, η συγκεκριμένη πέτρα λένε πως είναι η πιο δυνατή θεραπευτική πέτρα και σχετίζεται και με την καλή τύχη. Φέρνει γαλήνη, διώχνει το άγχος, απομακρύνει τη θλίψη και τη μελαγχολία. Τι άλλο θες; 

Άντλησε δύναμη από τα πάντα. Από την οικογένεια σου, τους φίλους σου, το κατοικίδιο σου, γιατί όχι και από το αγαπημένο σου κόσμημα. Το Little Blue Necklace, το Blue Necklace, τα Blue Stud Earrings. Και χαμογέλα. Όλα καλά θα πάνε. 

Με αγάπη,

Δούκισσα

Προϊόντα σε αυτό το άρθρο

Little Blue Necklace

30.00€
SOLD OUT

Blue Necklace

50.00€
SOLD OUT

Blue Stud Earrings

35.00€
SOLD OUT

Σχετικά άρθρα

Για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθετε περισσότερα