close

Το παραδέχομαι. Μου αρέσουν τα αισιόδοξα γνωμικά. Μου αρέσει να εμπνέομαι από αυτά και, ακόμα περισσότερο, μου αρέσει να τα βλέπω να επιβεβαιώνονται. Κάποιοι, για παράδειγμα, θα έβρισκαν το motto από τον Αλχημιστή του Πάολο Κοέλιο -«όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις»- ουτοπικό. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Κατά μία έννοια, το πιστεύω. Ή μάλλον, για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως είναι το σύμπαν αυτό που συνωμοτεί για να κατορθώσεις ό,τι πραγματικά επιθυμείς. Είναι ο δικός σου κόπος, οι δικές σου προσπάθειες και το δικό σου πείσμα που τελικά ανταμείβονται. Με λίγα λόγια: Όταν θέλεις κάτι πολύ, θα προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο. Κι αν προσπαθήσεις, σίγουρα θα βγεις κερδισμένος!

Η ιδέα για την πρώτη μου συλλογή κοσμημάτων είχε καρφωθεί στο μυαλό μου από καιρό. Την απόφαση για τη δημιουργία της όμως την πήρα ουσιαστικά πριν από μερικούς μήνες. Ήταν αρχές του καλοκαιρού, ήμουν ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και δεν σου κρύβω πως δεν ήξερα από πού να πρωτοξεκινήσω. Τι έπρεπε να κάνω πρώτα; Να βρω τα σχέδια; Να καταλήξω στα υλικά; Να αποφασίσω πόσους κωδικούς θέλω να δημιουργήσω; 

Η καλή μου νεράιδα σε όλο αυτό το project ήταν η Ιλεάνα Μακρή. Μια σχεδιάστρια διεθνώς αναγνωρισμένη και με εμπειρία χρόνων πάνω στο κόσμημα, που δεν αρνήθηκε να μου δώσει την πολύτιμη βοήθειά της . Καθίσαμε λοιπόν μαζί, τα συζητήσαμε όλα και κάθε μου απορία λύθηκε.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά. Βλέπεις, ήξερα ακριβώς τι ήθελα. Είχα ήδη αποφασίσει ότι το σχέδιο όλων των κομματιών θα είναι η καρδιά και ήθελα τα κοσμήματα να είναι λεπτεπίλεπτα, σικάτα και διαχρονικά. Οι αλυσίδες που θα χρησιμοποιούσαμε ήθελα να είναι λεπτές, σχεδόν διάφανες, ώστε οι καρδιές να πρωταγωνιστούν. Και, πάνω απ’ όλα, ο σκοπός μου ήταν να δημιουργήσουμε κοσμήματα που θα μπορούν να φορούν όλες οι γυναίκες. Δεν ήθελα, φυσικά, να κάνω καμία έκπτωση στην ποιότητα κατασκευής, ενώ παράλληλα δεν ήθελα οι τιμές να είναι απαγορευτικές. 

Με αυτό το κριτήριο λοιπόν κινηθήκαμε. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν επιχρυσωμένο (18 καράτια) ασήμι 925 και πέτρες ζιργκόν. Έτσι, με την καθοδήγηση της Ιλεάνας Μακρή σε κάθε βήμα της διαδικασίας, η The Love Collection άρχισε σιγά σιγά να γίνεται πραγματικότητα. 

Η φωτογράφηση για την καμπάνια της συλλογής έγινε μία μέρα αφού σαράντησα. Πίσω από τον φακό ήταν ο μοναδικός Κώστας Αυγούλης, στα μαλλιά και το μακιγιάζ ο αγαπημένος μου Παντελής Τουτουντζής. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που ξέρω και αγαπώ. Μου αρέσει να εμπιστεύομαι τυφλά την ομάδα μου. Έτσι κι έγινε.

Για να σου πω την αλήθεια, ένιωσα περίεργα που φωτογραφιζόμουν για κάτι δικό μου. Άγχος πάντως δεν είχα καθόλου. Δοκιμάσαμε περούκες και διαφορετικά στυλ, παίξαμε, γελάσαμε… ήταν μια φωτογράφιση πραγματικά διασκεδαστική. Ξεκινήσαμε με εντελώς άβαφο look και καταλήξαμε με βρεγμένα μαλλιά και έντονο μακιγιάζ σε μάτια και χείλη. 

Τώρα που τα βλέπω κι εγώ όλα αυτά γραμμένα, μου φαίνονται βουνό. Η αλήθεια είναι πως τα στάδια της προετοιμασίας συνέπεσαν με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία. Ώρες ώρες σκεφτόμουν πως μου έπεσαν όλα μαζί, πως ίσως δεν έπρεπε να έχω ξεκινήσει σε μια τέτοια περίοδο ένα τόσο απαιτητικό project. Όμως κάθε φορά που ολοκλήρωνα ένα βήμα, έπαιρνα δύναμη για το επόμενο. Παράλληλα, όλους αυτούς τους μήνες ένιωθα πολύ δημιουργική, χαρούμενη, αισιόδοξη. Και, κάπως έτσι, με ένα αισιόξοδο motto, θα ήθελα να σε αποχαιρετίσω για σήμερα (αφού με ξέρεις, πώς αλλιώς θα μπορούσα να κλείσω αυτό το κείμενο;). 

Μη φοβάσαι ποτέ να εμπιστευθείς το ένστικτο και την καρδιά σου. Πάρε την απόφαση, κλείσε τα μάτια και προχώρα. Η δύναμη για να πετύχεις τα όνειρά σου κρύβεται μέσα σου!

 

Με αγάπη, 

Δούκισσα

 

Προϊόντα σε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθετε περισσότερα